pijl

Alles over Manuele Therapie

werelds_blog_massage_Middel.jpg

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie waarbij de manueel therapeut zich richt op het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rug-, nek- en schouderklachten. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich na zijn opleiding tot fysiotherapeut verder heeft gespecialiseerd in manuele therapie.

Een manueel therapeut kijkt naar de samenwerking tussen de verschillende gewrichten, spieren en zenuwen in het lichaam. Door middel van mobilisaties en manipulaties, waarbij de manueel therapeut met zijn handen de gewrichten beweegt, kan de bewegingsvrijheid van het gewricht worden vergroot en de pijn verminderd worden. Daarnaast geeft de manueel therapeut oefeningen en adviezen om het herstel te bevorderen.
Manuele therapie kan effectief zijn bij verschillende klachten, zoals nek-, rug-, en schouderklachten, maar ook bij hoofdpijn, duizeligheid en kaakklachten. Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten en kan bestaan uit verschillende technieken. De manueel therapeut bekijkt wat voor jou de beste aanpak is en bespreekt dit met jou.

Woon je in Deventer en heb je klachten aan het bewegingsapparaat? Dan kun je terecht bij Manueel Therapeut Deventer. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van diverse klachten met manuele therapie. De manueel therapeuten zijn deskundig en hebben veel ervaring in het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Ze stellen een persoonlijk behandelplan op en kijken samen met jou naar de beste aanpak voor jouw klachten.
Al met al kan manuele therapie een goede oplossing zijn als je last hebt van bewegingsklachten. Of je nu last hebt van rug-, nek-, schouderklachten of hoofdpijn, manuele therapie kan helpen om de klachten te verminderen en het herstel te bevorderen. Bij Manueel Therapeut Deventer ben je aan het juiste adres voor professionele behandelingen.


Aanbevolen artikelenLaat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf twaalf in cijfers: