pijl

Bed and Breakfasts

werelds_blog_b-and-b_Middel.jpg

Bed and Breakfasts (B&Bs) zijn tegenwoordig populair over de hele wereld. Reizigers kiezen steeds vaker voor een verblijf in een B&B in plaats van in een hotel. Maar waar komt het concept van B&B's eigenlijk vandaan?

Het idee van B&B's is al eeuwenoud. In de middeleeuwen was het gebruikelijk dat reizigers bij particulieren verbleven in plaats van in een hotel. Dit was vooral vanwege het gebrek aan hotels in die tijd. Reizigers konden zo in de huizen van de lokale bevolking verblijven, waar ze ook vaak maaltijden kregen geserveerd.

Het moderne concept van B&B's begon echter pas in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw in het Verenigd Koninkrijk. Veel huiseigenaren hadden destijds extra kamers in hun huizen en besloten deze te verhuren aan reizigers. Dit was vooral populair onder studenten die op zoek waren naar goedkope accommodatie tijdens hun reizen.

In de jaren zeventig begon het concept van B&B's ook in de Verenigde Staten populair te worden. Hier werden de B&B's vooral gebruikt als vakantiehuizen, waar mensen konden genieten van een rustige vakantie in een huiselijke omgeving.

B&B's zijn sindsdien blijven groeien in populariteit en zijn nu beschikbaar over de hele wereld. Reizigers vinden het vaak prettig om in een B&B te verblijven omdat ze zo kunnen genieten van een persoonlijke, huiselijke sfeer. Vaak bieden B&B's ook een ontbijt aan, dat vaak speciaal wordt bereid door de eigenaren van de B&B.

B&B's zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige zijn gevestigd in historische gebouwen, terwijl andere zich bevinden in moderne, stedelijke omgevingen. Ook in Nederland zijn B&B's populair. Een voorbeeld van een B&B in Nederland is B&B Zwolle. Deze B&B is gevestigd vlak bij het hart van de stad Zwolle en biedt gasten een rustige en comfortabele uitvalsbasis om de stad te verkennen.

In B&B's zoals B&B Zwolle kunnen gasten genieten van een persoonlijke, huiselijke sfeer en hebben ze vaak de mogelijkheid om lokale tips te krijgen van de eigenaren. Het is dan ook geen verrassing dat B&B's steeds populairder worden onder reizigers over de hele wereld.


Aanbevolen artikelenLaat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf veertien in cijfers: