pijl

5 Tips tafels oefenen

werelds_blog_rekenen-tafels_Middel.jpg

Het oefenen van tafels is een belangrijke vaardigheid voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het beheersen van de tafels is namelijk van groot belang voor het begrijpen van de wiskunde die later in de schooljaren aan bod komt. Maar tafels leren kan voor sommige kinderen ook een uitdaging zijn. In deze blog delen we 5 goede tips voor kinderen bij het oefenen van tafels.

  1. Maak het leuk Tafels oefenen kan al snel saai worden voor kinderen. Om het leuk te maken kun je bijvoorbeeld een spelletje spelen waarbij tafelsommen geoefend moeten worden. Maak hierbij gebruik van kaartjes, dobbelstenen of een tafelbingo. Op deze manier wordt tafels oefenen niet alleen leuk, maar ook interactief en uitdagend.
  2. Maak gebruik van visuele hulpmiddelen Sommige kinderen leren beter door visuele hulpmiddelen. Gebruik bijvoorbeeld een tafelkaart of tafelposter waarop de tafels overzichtelijk worden weergegeven. Ook het maken van tekeningen of schema’s kan helpen om de tafels te begrijpen.
  3. Maak gebruik van rijmpjes Veel kinderen leren makkelijker door middel van rijmpjes of liedjes. Maak bijvoorbeeld een leuk rijmpje bij de tafel van 3, zoals: "3 maal 1 is 3, 3 maal 2 is 6, 3 maal 3 is 9, enzovoort". Op deze manier wordt tafels leren leuk en makkelijk.
  4. Maak gebruik van apps Er zijn verschillende apps beschikbaar die kinderen kunnen helpen bij het oefenen van tafels. Deze apps zijn interactief en kunnen het oefenen van tafels leuker maken. Voorbeelden van deze apps zijn bijvoorbeeld "TafelTrainer" en "Tafelmonsters".
  5. Geef complimenten Geef je kind regelmatig een compliment als het goed gaat met het oefenen van tafels. Kinderen vinden het fijn om te horen dat ze iets goed doen en het geeft ze een positief gevoel over het oefenen van tafels. Ook als het een keer minder goed gaat is het belangrijk om positief te blijven en te benadrukken dat oefening kunst baart.

Kortom, er zijn verschillende manieren om tafels oefenen leuk en uitdagend te maken. Door gebruik te maken van visuele hulpmiddelen, rijmpjes, apps en spelletjes wordt het oefenen van tafels niet alleen leuker, maar ook makkelijker. Geef je kind regelmatig een compliment en benadruk dat oefening kunst baart. Zo zal je kind op een leuke en positieve manier de tafels onder de knie krijgen.


Aanbevolen artikelenLaat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf zes in cijfers: