pijl

De Grote of Sint-Michaelskerk in Zwolle

werelds_blog_grote-kerk-zwolle_2_Middel.jpg

De Grote of Sint-Michaëlskerk in Zwolle is een monumentaal kerkgebouw in het hart van de stad. Het is een van de meest indrukwekkende en opvallende bezienswaardigheden in Zwolle en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. In dit artikel willen wij u graag meer vertellen over de geschiedenis, de architectuur en de bezienswaardigheden van deze prachtige kerk.

Geschiedenis van de Grote of Sint-Michaëlskerk

De geschiedenis van de Grote of Sint-Michaëlskerk gaat terug tot de middeleeuwen, toen Zwolle nog een kleine nederzetting was. De oorspronkelijke kerk werd gebouwd in de 11e eeuw en was gewijd aan Sint-Michaël, de beschermheilige van Zwolle. In de eeuwen die volgden, werd de kerk verschillende keren uitgebreid en verbouwd. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd de kerk zwaar beschadigd, maar na de oorlog werd hij weer opgebouwd.

Architectuur van de Grote of Sint-Michaëlskerk

De Grote of Sint-Michaëlskerk is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. De kerk heeft een imposante toren van maar liefst 75 meter hoog en een schip dat bijna 100 meter lang is. Het interieur van de kerk is even indrukwekkend als het exterieur, met prachtige glas-in-loodramen en een groot aantal kunstwerken en beelden.

Bezienswaardigheden van de Grote of Sint-Michaëlskerk

Er zijn veel bezienswaardigheden in de Grote of Sint-Michaëlskerk die een bezoek meer dan waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld het indrukwekkende orgel, dat dateert uit de 18e eeuw en bekend staat om zijn prachtige klanken. Ook de grafmonumenten van verschillende bekende personen zijn een must-see, waaronder het graf van de Zwolse dichter Rhijnvis Feith. Verder zijn er verschillende kapellen in de kerk die een bezoek waard zijn, waaronder de Mariakapel en de Sint-Annakapel.

Bezoek de Grote of Sint-Michaëlskerk in Zwolle

Als u de Grote of Sint-Michaëlskerk in Zwolle wilt bezoeken, dan is er veel te zien en te beleven. U kunt bijvoorbeeld de kerk zelfstandig verkennen en genieten van de prachtige architectuur en kunstwerken. Daarnaast worden er ook regelmatig rondleidingen georganiseerd, waarbij u meer te weten komt over de geschiedenis en de bijzondere kenmerken van de kerk.


Aanbevolen artikelenLaat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf dertien in cijfers: